گفت‌وگو| ارسال نمونه نخستین چاه آب ژرف ایران به مراجع بین‌المللی/ برداشت آب از عمق ۳۰۰۰ متری

وزیر نیرو با اشاره به لزوم ارسال نمونه نخستین چاه آب ژرف ایران به مراجع بین‌المللی گفت: باید سن آب را تشخیص دهیم تا متوجه شویم که این آب یک آب فسیلی است یا یک منبع دینامیکی.

به گزارش مشرق، رضا اردکانیان، وزیر نیرو اظهار داشت: مطالعات شناسایی مناطق مستعد احتمالی آب ژرف از سال 89 در ایران شروع شده و نهایتا بررسی‌ها و مطالعات متعدد به این نتیجه رسید که روی یک مورد سرمایه گذاری شود.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه "چاه‌های اکتشافی و مسائل مربوط به آن روی موقعیت‌های مستعد در زمینه آب‌های ژرف هزینه‌هایی دارد"، گفت: باید این مورد را آغاز می کردیم تا بعد ببینیم به چه نتایجی می رسیم تا بعد از آن مطالعات شناسایی پهنه‌های مختلف دنبال شود.

بیشتر بخوانید:

تاکید وزیر نیرو بر اجرای مفاد همکاری‌های آبی تهران _ دمشق

وی افزود: یک مورد را در منطقه زابل با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شروع کردیم و نتایج آزمایش نمونه‌های آب برداشت شده از آن چاه تا عمق 2191 متر نشان داد که آب از نوع شور است و کیفیت آن برای مصارف شرب و صنعت و کشاورزی مناسب نیست و EC آب نیز در رقم بالای 25 هزار میکروزیمنس بر سانتیمتر بود.

وزیر نیرو تصریح کرد: بعد درخواست شد که همان چاه ادامه پیدا کند و تا عمق 3000 متر حفاری شود که وزارت نیرو نیز با این درخواست موافقت کرد، چرا که عنوان می شد شاید در لایه‌های پایین‌تر اتفاقات دیگری رخ دهد.

وی ادامه داد: حفاری این چاه تا عمق 3000 متر ادامه یافت و پاسخی که گرفتیم این بود که همچنان EC آب بسیار بالا است و درجه حرارت بالایی نیز دارد.

اردکانیان اذعان داشت: به منظور جمع‌بندی نهایی می بایست با همکاری سازمان انرژی اتمی نمونه‌برداری ها به یک مرجع بین المللی که مجهز به تجهیزات لازم هستند ارسال شود که می توانند سن آب را تشخیص دهند تا متوجه شویم که این آب یک آب فسیلی است یا یک منبع دینامیکی است که این کار هم در حال انجام است.

وی افزود: وزارت نیرو مطالعات پهنه بندی مناطق مستعد آب ژرف در کشور را در حال انجام دارد و دستورالعمل های لازم برای اکتشاف آب ژرف در حال تهیه است.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: با این وجود، چشم ما به نتایج نهایی این چاهی است که در منطقه زابل حفاری شده و هزینه‌هایی نیز از منابع عمومی برای آن شده و منتظریم تا پاسخ‌های نهایی از دستگاه‌های مربوطه در خصوص آن ارائه شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
    0 1
    وزیر نیرو تصریح کرد: بعد درخواست شد که همان چاه ادامه پیدا کند و تا عمق 3000 متر حفاری شود که وزارت نیرو نیز با این درخواست موافقت کرد، چرا که عنوان می شد شاید در لایه‌های پایین‌تر اتفاقات دیگری رخ دهد.!!!!!! یعنی بر مبنای " شاید " میلیاردها تومن هزینه میکنند که باعث تاسفه به عنوان یک زمین شناس در گرایش منابع آب عرض میکنم که مبحث آبهای ژرف صرفا یک مقوله اقتصادی از نوع چپاول بیت المال است که باعث اشتغالزائی بدون نتیجه است و مقوله ای بسیار مزخرف و بی حاصل است ادامه دار بودن این فعالیتها صرفا بر مبنای ضرب المثل چاه کنی است که از بی نتیجه عملش خبر دارد ولی به او میگویند اگر چاه آب ندارد ولی نان دارد !!!!!
  • SMAH1 IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
    13 1
    به جای این کارها می توانید آب شیرین کن بزنید و مشکل را به راحتی حل کنید.
    • IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
      3 1
      دانشمند!!!!کجا بودی تو؟؟؟؟چراخودتو پنهان میکنی استاد!!!؟؟؟؟؟!!!!
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
      1 0
      نیروگاه اتمی به رایگان و به معنوان محصول جانبی آب شیرین تولید می کند بدون کمترین آلودگی برای محیط زیست بر عکس آب شیرین کن های با سوخت فسیلی.
    • IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
      0 0
      هزینه دسترسی به آب ژرف سر به فلک خواهد زد در حالیکه انتقال آب دریا و احداث آب شیرین کن منطقی تر و دستیافتنی تر است اصولا بحث آب ژرف مطلب بیهوده ایست
  • علی خدایی IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
    0 1
    خوب مگر ایران خودش این تشخیص را نمی تواند بکند خودمان کنیم
    • ابوریحان درونی IR ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
      0 0
      برادر من وقتی برای اولین بار ما داریم به چنین آبی دسترسی پیدا میکنیم ، تکنولوژی ارزیابی منبع اون را از کجا داشته باشیم بر فرض که بر اساس نیاز بخواهیم این علم را هم به دست بیاوریم. هر کاری زمان و هزینه خودش را دارد که معلوم نیست ارزشش را داشته باشد و یا فرصت از دست میرود
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
    0 1
    می خواهید اطلاعات بشدت محرمانه منابع آب را به خارجی ها بدهید. آن وقت دانشگاهها و محققان ما به هیج یک از اطلاعات منابع آب ژرف دسترسی ندارند
  • تک سوار DE ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
    8 1
    بعله بازم شاهدیم که اطلاعات کشور رو دارن خارج می کنن. یعنی تا اخرین ثانیه نشستن بر مسند حاظر نیستن دست از این کار زشت بردارن.
  • دکتر توکلی IR ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
    2 0
    بجای این کارها که فاقد پشتوانه عملیاتی و توجیه اقتصادی است، به فکر 70 درصد تلفات تبخیری نزولات جوی باشند که اگر فقط و فقط 10 درصد از آن را مهار نماییم افزون بر 25 میلیارد متر مکعب آب گوارا خواهد بود. پول و اعتبارات را در چاه 2-3 هزار متری هدر می دهند اما حاضر نیستند ریالی برای استحصال آب، مدیریت آب سبز و کاهش تلفات تبخیری به عنوان تنها راهکار تامین پایدار آب هزینه نمایند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس